Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Upplev Kattegattleden

Hotell Halland ligger bara ett stenkast från Kattegattleden och med vårt läge är det lätt att ta sig från leden för en god natts sömn innan avfärd dagen efter. Vi hjäper er gärna med tips om vad ni kan se och uppleva under resa.

Besökskarta Halland 2016-2017 med tips på besöksmål och turistinformation finner du HÄR!
Vill du ha en cykelkarta med broschyr som visar dig sträckningen av leden och där det finns över 50 höjdpunkter utmed leden samlade så kan du ladda ner den HÄR!

Kattegattleden - Sveriges första nationella cykelled

Kattegattleden är 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Leden är indelad i 8 delsträckor och under dessa sträckor hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed leden. Välj sträcka på kartan eller på sträckbeskrivningarna till höger.

Sträckan Varberg - Kungsbacka är 74km och norr om Varberg blir landskapet annorlunda – sandstränderna blir färre och mindre och det blir mer och mer klippor. De första öarna börjar dyka upp – Getterön (som inte är en ö länge). 

Kattegattleden följer den slingrande Kungsbackaån genom staden. Ån mynnar ut i Kungsbackafjorden och från andra sidan vattnet kan du blicka tillbaka på Tjolöholms slott. Onsalahalvön har en spännande sjöfartshistoria. Kungens kapare, Lars Gathenhielm, ligger begravd i Onsala kyrka och på Båt- och Sjöfartsmuseet, strax nedanför kyrkan, vet de allt om ”Lasse i Gatan”, som föddes här på Onsala 1689, och all annan spännande sjöfartshistoria som präglat trakten.

Glöm inte att stanna till i Gottskär, längst ut på halvön, och smaka på den berömda hallontårtan på Jönssons konditori! Kattegattleden fortsätter längs cykelvägar, skogsvägar och småvägar med blandtrafik genom skog och mark och bostadsområden. Det finns även gott om badplatser nära leden för den som vill svalka sig och ta en paus.

Under förra seklet roade sig kungligheter och Göteborgssocieteten i Särö. Det är lätt att förstå varför – havet och naturen är underbar. Passa på
att promenera längs med kusten i naturreservatet Särö Västerskog som ligger invid Kattegattleden. Efter Särö kommer du snart fram till banvallen som finns kvar från den gamla Säröbanan och mellan Billdal och Askim cyklar du alldeles längs havet. Är du sugen på något gott så kliver du av cykeln och in på Bjärnarps konditori med utsikt över havet.

Klippor, lummig skog, vikar och småbåtshamnar kantar din väg och det finns gott om badplatser. Turen går också förbi natursköna Stora Amundön och det populära Hovåsbadet. Närmare centrala Göteborg tar leden dig förbi Nya Varvet och Röda Sten, med Klippans kulturreservat och Röda Sten konsthall. Turen fortsätter längs Göta älv, förbi Skeppsbron och det flytande fartygsmuseet Maritiman innan du går i mål vid Göteborgsoperan och Lilla Bommens gästhamn.
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.