Best Western Hotell Halland
Boka rum

Rum 1

OK
   

Stora Cykelpaketet - upptäck den norra delen av Kattegattleden!Välkommen till Kungsbacka och oss på Best Western Hotell Halland!

Under din cykeltur på Norra Kattegattleden finns gott om ställen att pausa på, allt från caféer, gårdsbutiker, upplevelser & sevärdheter till badplatser och restauranger. För dig som vill börja cykla redan på ankomstdagen finns det olika cykelturer att välja på som tar dig genom böljande landskap och enastående natur. Oberoende på hur, och var du cyklar hoppas vi att du får en fin och minnesvärd upplevelse med start hos oss i Kungsbacka.

I priset ingår:
2 st 3-rätters middag ex dryck
2 st övernattningar - del i dubbelrum
2 st Frukost - Best Breakfast by Tina Nordström
1 st för-eller eftermiddagsfika på Skårs Gård 
1 st inträde inkl guidning på Äskhults By 

2295kr per person/pers
Priset går inte att kombinera med andra kampanjer eller erbjudanden.

Tillval:
Enkelrumstillägg: 300kr
Extranatt: 700kr/pers
Lunch, på hotellet eller ta med: 95kr/pers
Brunch Skårs Gård: 100 kr/person
Karta och information om Kattegattleden: 150 kr
Cykel: 200kr/dygn eller 800kr/vecka
Barncykel: 150kr/dygn eller 600kr/vecka
Cykelvagn: 150kr/dygn eller 600 kr/ vecka
Barnsadel eller cykelväska (dubbel) 80kr/ dygn eller 200kr/vecka

Vid hyra av cykel ingår alltid cykelhjälm!

Hyr cykel hos oss:
När du hyr cykel hos oss finns den tillgänglig vid incheckning. Vid avresa lämnar du den hos oss eller så kan du lämna den i Göteborg efter att du checkat ut från hotellet eller tar dig vidare. Vi hämtar vi upp den och transporterar den tillbaka den till oss här i Kungsbacka och vi kan även hjälpa till med att transportera ditt bagage från Kungsbacka till Göteborg om ni så önskar. 

Ta med egen cykel:
Om du väljer att cykla med egen cykel har vi låsbart och bevakat utrymme samt enklare service kit att erbjuda. 

Under din cykeltur på norra Kattegattleden finns gott om ställen att pausa på, allt från caféer, gårdsbutiker, upplevelser & sevärdheter till badplatser och restauranger. För dig som vill börja cykla redan på ankomstdagen finns det olika cykelturer att välja på som tar dig genom böljande landskap och enastående natur. Oberoende på hur och var du cyklar hoppas vi att du får en fin och minnesvärd upplevelse med start hos oss i Kungsbacka.

Din resa längst Kattegattleden

Här nedan kan du läsa om tips och ideér för din tur längst Kattegattleden men du kan också ladda ner informationen i en PDF.

Dag 1

Du är välkommen att anlända när du vill under dagen och vi tar hand om ditt bagage om du kommer före kl 15:00. Kommer du tidigt så ger det dig en extra dag att utforska allt Kungsbacka har att erbjuda! Vad sägs om att cykla Kattegattleden till naturum Fjärås Bräcka och njuta av utsikten eller
till Åsa för bad och fika?

Kom sedan tillbaka till oss i Kungsbacka för en välförtjänt vila, kanske basta eller bara vila benen innan ni går ner till hotellets restaurang och avnjuter en trerätters middag. Efter en lång och händelserik dag hoppas vi att du kommer att sova gott i våra sköna sängar!

Dag 2
Efter en härlig frukostbuffé designad av den svenske stjärnkocken Tina Nordström är det dags att sätta sig på cykeln för ett äventyr på hjul.

Cykla den vackra leden söderut via naturum Fjärås Bräcka till Skårs Gård för att sedan avsluta med ett besök på Äskhults By. På varje besöksmål finns café eller restaurang där ni kan stoppa för att fylla på med energi innan ni cyklar vidare.

På Skårs Gård ingår för-eller eftermiddagsfika med smak av kakao! Kakaon sätter fart på både endorfiner och dopamin och gör oss lyckliga och nyförälskade och på Skårs Gård fikar du med smak av kakao i vårt chokladhus. Chokladglass, kakaobröd och smarriga bakverk sätter fart på smaklökarna och gör att dagen känns extra lyxig. Välj att uppgradera till brunch, den perfekta hybriden mellan frukost och lunch för endast 100 kr/person. Skårs Gård dukar upp en härlig brunch med säsongens råvaror som odlas och produceras i området. Fräscha sallader, hembakt bröd, våfflor, sill och massa annat gott i vår vackra miljö gör dig redo att fortsätta dagen äventyr.

Nästa etapp är att cykla till Äskhults by där ni får en guidad visning. I Äskhult kliver du rakt in i en genuin 1800-tals by med rötter i 1600- och 1700-talen. Den ligger närmare än du tror. Tiden då folk trodde att älvor och vättar gömde sig i dimman. När de små gårdarna stod tätt tillsammans och ett klingande barnskratt kunde färdas en kilometer genom luften utan att stöta på något annat än fågelsång. Sjön blänkte likt en silverspegel i solskenet och bortom de steniga beteshagarna tog skogen vid, grön, vild och fylld av mystik. 

Kom sedan tillbaka till oss i Kungsbacka för en välförtjänt vila, kanske basta eller bara vila benen innan ni går ner till hotellets restaurang och avnjuter en trerätters middag.

Rundan är ca 48km
Karta: https://goo.gl/maps/pwcxkDw9ebA2
Länkar till besöksmål:
www.naturumfjarasbracka.se
www.skarsgard.se
www.askhultsby.se
www.kattegattleden.se

Dag 3
Efter ytterligare en god natts sömn och en god frukost är det dags för Kattegattledens nordligaste sträcka mot Göteborg.

Kattegattleden följer den slingrande Kungsbackaån genom staden. Ån mynnar ut i Kungsbackafjorden och från andra sidan vattnet kan du blicka tillbaka på Tjolöholms slott. Onsalahalvön, där du nu befinner dig, har en spännande sjöfartshistoria. Kungens kapare, Lars Gathenhielm, ligger begravd i Onsala kyrka. På Båt- och Sjöfartsmuseet, strax nedanför kyrkan, vet de allt om ”Lasse i Gatan”, som föddes här på Onsala 1689, och all annan spännande sjöfartshistoria som präglat trakten.

Glöm inte att stanna till i Gottskär, längst ut på halvön, och smaka på den berömda hallontårtan på Jönssons konditori! Kattegattleden fortsätter längs cykelvägar, skogsvägar och småvägar med blandtrafik genom skog och mark och bostadsområden. Det finns även gott om badplatser nära leden för den som vill svalka sig och ta en paus.

Under förra seklet roade sig kungligheter och Göteborgssocieteten i Särö.  Det är lätt att förstå varför – havet och naturen är underbar. Passa på att promenera längs med kusten i naturreservatet Särö Västerskog som ligger invid Kattegattleden. Efter Särö kommer du snart fram till banvallen som finns kvar från den gamla Säröbanan och mellan Billdal och Askim cyklar du alldeles längs havet. Är du sugen på något gott så kliver du av cykeln och in på Bjärnarps konditori med utsikt över havet.

Klippor, lummig skog, vikar och småbåtshamnar kantar din väg och det finns gott om badplatser. Turen går också förbi natursköna Stora Amundön och det populära Hovåsbadet.

Närmare centrala Göteborg tar leden dig förbi Nya Varvet och Röda Sten, med Klippans kulturreservat och Röda Sten konsthall där du ankommer till Hotell Waterfront. För bokning kontakta hotellet direkt på  www.hotelwaterfront.se.

Längd ca 60 km (skyltad led) – ser mer information på: www.kattegattleden.se

Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men du behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra. Allemansrätten är begränsad i de naturreservat nära leden. Det är alltid du som
besökare i naturen som har ansvaret att känna till vad som gäller i området som du besöker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ytterligare inspirationsrundor på cykel i Kungsbackaområdet:

Välj en heldagstur och cykla söderut och besök Regner Garden – ett musteri där de odlar ekologiska frukter och bär från egen gård och där all odling drivs ekologiskt med KRAV-kontroll. De använder olika slags äpplen, päron och nyttiga bär från sina egna odlingar i sina produkter, som säljs i deras gårdsbutik. Butiken har olika öppettider beroende på säsong, kika gärna på deras hemsida. Granne med Regner garden ligger Stättareds 4H-gård vackert inbäddad i bokskog.

Till Stättareds 4H-gård är du välkommen på besök när det passar dig bäst. Gården är öppen alla dagar om året och du är välkommen att njuta av omgivningarna och hälsa på djuren! Du är alltså välkommen att på egen hand kika på djuren i ladugården och våra olika hagar och hägn även när gården är obemannad. Gårdscaféet är helgöppet kl 11-15. Från 19 juni öppet dagligen kl 11:00-16:00.

Rundan är ca 76km

Karta: https://goo.gl/maps/uRZypgzY8d42

Länkar till besöksmål:
www.regner-garden.se
www.stattareds4h.se

Upptäck Kungsbacka: www.visitkungsbacka.se

Kungsbacka Turistbyrå
Storgatan 15, 434 30 Kungsbacka
Tel: +46 (0)300 83 45 95

E-post: tourist@kungsbacka.se

Sju måsten i Kungsbacka:
http://www.visitkungsbacka.se/sv/artiklar/sju-masten-i-kungsbacka/
Shopping– Kungsbacka erbjuder shopping i världsklass!
Du hittar allt från köpcentrumet Kungsmässan, Hede Fashion Outlet och Kungsbacka innerstad med sina butiker till små genuina gårdsbutiker – allt i en perfekt blandning! http://www.visitkungsbacka.se/sv/shopping/
Kungsbackas historia:
http://www.visitkungsbacka.se/sv/bra-att-veta/kungsbackas-historia/

Förslag på utflyktsmål i Kungsbacka:

Bröderna Nilssons Livs - Familjen Nilsson startade butiken 1940. Här kan du fortfarande handla delikatesser som ost, te och lokalt producerade livsmedel över disk. Expediterna i prydliga rockar månar väl om sina kunder.
Mrs Curlie’s – Säljer engelsk fudge med svenska smaker som smälter i munnen. Butiken med showroom, café och glassbar finns på Storgatan några hundra meter från hotellet.
Stadsvandring i Kungsbacka – Gå en självguidad tur och lär dig mer om Kungsbacka och dess historia. Karta och fakta finns att hämtas på Kungsbacka Turistbyrå eller ladda ner på www.visitkungsbacka.se. Två dagar i veckan under sommaren erbjuds guidade stadsturer - kontakta turistbyrån för mer information.

Salta bad

Blir du sugen på salta bad och klippor under färden finns det många alternativ i närheten av hotellet.
Lerkil, Smarholmen och Vallda Sandö är bara tre av alla de
badplatser som finns längst Kattegattleden. 

Besök Vallda Sandös naturreservat för att beskåda den vackra naturen men även ta en paus och svalka dig i det härliga Kattegatt.

Naturum

I Fjärås, bara några kilometer från hotellet finns Naturum. 
Byggnadens arkitektur och placering har valts med stor omsorg och ett exempel är murarna av fjäråsgnejs.
Dessa stenar bröts förr på Lygnerns norra sida.

För den fikasugne finns ett kafé som serverar ekologiskt och närproducerat.

Tjolöholm

Norr om Kungsbacka ligger Tjolöholms slott - ett väl värt besök!

Slottsträdgården är alltid öppen för allmänheten och är finns badplats och mängder av olika promenadstigar.

Varför inte passa på att gå på en guidad visning och få en glimt av hur det var att leva i slottet i början av 1900 talet. Biljetterna kan du boka hos oss till ett mer förmånligt pris!

Tjolöholm
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse