Kultur & Nöje

Tjolöholms slott

Drygt en mil söder om Kungsbacka finner du Tjolöholms Slott, ett av Nordens främsta Arts and Krafts-Anläggning. 
Slottet stod klart 1904 och dess välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året. 

Passa på att ta ett besök till slottet och upplev den fantastiska miljön. Strosa runt i den storslagna trädgården och besök Storstugan som serverar fika. 

Äskhultsby     

Bara två mil från Kungsbacka kan du uppleva en helt annan tid. Strosa runt mellan timrade stugor och uråldriga stengärdesgårdar. Ta en vända runt sjön. Kärna smör. Möt en Linderödsgris på nära håll. Säg hej till en bonde från 1800-talet. Klappa barken på ett vårdträd. 

Fika på hembakat i kaffestugan.Äskhults by sjuder av aktiviteter hela sommaren. Guidade turer, hantverkskurser, midsommarfirande och höstmarknad för hela familjen är bara några exempel.
Kika här för mer information om Äskhultsby.

Naturum     

Fjärås Bräcka är en mäktig israndsbildning som reser sig 60 meter över havet. Här lockar en fantastisk utsikt, promenader, bad och fiske. Besök Li gravfält, Hallands största, med över 100 bautastenar från järnåldern. 

På naturum, som är öppet året om, kan du se en utställning om Fjärås Bräckas bildning och det populära caféet serverar hembakat, ekologiskt och närodlat.
Läs mer här.

Naturum

Liseberg      

Passa på att besök Liseberg, ett av Nordens största nöjesparker när ni är gäster hos oss på Hotell Halland. 
Med både åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg aktiviteter för alla året om. 

 Universeum

Universeum är en plats där kunskap leks fram. Här blandas djur och natur med ny teknik och spännande experiment. Följ med på safari genom Regnskogen, dyk ner under ytan i Akvariehallen eller utmana kroppen och knoppen i Hälsa. Ett besök på Universeum är ett oförglömligt äventyr.

Teater / Bio /Museum     

I Kungsbacka har vi både en teater samt en biograf, där man kan njuta av en bra föreställning eller film. 
Ibland kan det vara skönt med att ta det lugnt och njuta av det som visas framför en. 

Eller om du hellre vill uppleva  något i din egen takt, då tipsar vi om att besöka något av Göteborgs alla museum och spana in det som talar till dig.

 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
- Sommarkampanj!

Upptäck Kungsbacka i sommar

Ta mig till erbjudandet